Icelandair omorganiserar

17370079325_8cf2c1be82_o.jpg
(Foto: Ozzy Delaney)

Icelandair Group omorganiserar för att förbättra ekonomin och det omfattar främst flygplansleasing som bolaget nu ska utveckla till en av fyra affärsområden.

Icelandair Group ska omorganiseras för att förbättra ekonomin i flygbolagsgruppen som blåste av en affär med det isländska lågprisflygbolaget WOW Air, som också kämpar med ekonomin, i slutet av november förra året. Redan då påbörjades ett arbete för omorganisering i bolaget som nu ska fokusera på fyra affärsområden.

De nya affärsområdena ska bestå av sälj och kundupplevelser, operations, frakt och logistik samt flygplansleasing och konsultering. Flygplansleasings-området kommer att ledas av moderbolagets, Loftleidir Icelandic, operativa chef Arni Hermannsson och ska utökas samt släta ut säsongsvariationerna som Icelandairs flygplansflotta har. Det kan innebära att flygplan från Icelandair hyrs ut till andra flygbolag under vintertid då Icelandair flyger mindre än under sommarhalvåret.

”Det här kommer göra oss bättre utrustade för att kunna anpassa oss till den konstanta förändring som sker i den miljö som vi flyger i och ta fördel av framtida affärsmöjligheter. Ökat fokus på digitalisering, utveckling av flygplansflottan och linjenätet samt flygfrakt och vår flygplansleasing kommer också öka vår konkurrenskraft”, säger Icelandair Groups VD Bogi Nils Bogason.

Förutom att fokusera på fyra affärsområden finns det även planer på att föra Icelandair Groups resebyrå VITA och dotterbolaget Air Iceland närmare Icelandair.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.