Säsongsanpassning gav bättre siffror för SAS i januari

Aircraft-on-ground-001-1400x931.jpg
(Foto: SAS)

Den generellt sett tuffaste månaden på året, januari, för flygbolagen är över. För SAS del innebar månaden en positivt klang med något fler passagerare än tidigare samt en ökad kabinfaktor och enhetsintäkt.

Under 2019 års första månad reste 1,8 miljoner passagerare med SAS vilket är en marginell ökning med 0,3 procent jämfört med samma period föregående år. Kapaciteten var dock oförändrad vilket innebär att kabinfaktor för SAS ökade med närmare en procent till 64,9 procent. Även enhetsintäkterna ökade för SAS i januari, denna gång med 3,6 procent.

Fokuset för SAS ligger fortsatt på att säsongsanpassa verksamheten vilket bolagets VD Rickard Gustafson framhåller i en kommentar i samband med januarirapporten.

”Tack vare en fortsatt lyckad säsongsanpassning, ökade såväl enhetsintäkten som kabinfaktorn under januari. Våra mest lojala kunder och frekventa resenärer delar vår önskan om ett mer hållbart flyg och vi vill att de ska veta att vi arbetar varje dag med att minska vår klimatpåverkan. Som ett led i det arbetet, koldioxidkompenserar vi från den 1 februari alla flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen”, säger Rickard Gustafson.

Under januari minskade trafiken något på linjerna inom Skandinavien och Europa, samtidigt som de ökade på interkontinentala- och inrikeslinjer, jämfört med januari år 2018.

Inrikestrafiken i Skandinavien ökade med 2,1 procent och interkontinentaltrafiken med 4,5 procent. Minskningen på Europalinjerna landade på 1,8 procent. Punktligheten för SAS var 75 procent under januari år 2019 samtidigt som man genomförde 98,8 procent av de planerade flygningarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.