Nytt flygbolag i Danmark ska flyga Embraer

Great Dane Airlines Embraer 195. (Foto: Great Dane Airlines)

Ett nytt danskt flygbolag med namnet Great Dane Airlines har bildats och ska börja flyga i mitten av juni i år med Embraer-flygplan. Det blir både charterflygningar och egna flygningar till ett 10-tal destinationer i Europa under sommaren. 

Great Dane Airlines är namnet på Danmarks nyaste flygbolag. Det nya flygbolaget ansöker just nu om ett AOC, Air Operator Certificate hos den danska Transportstyrelsen och när väl det är på plats ska bolagets första flygningar genomföras den 14 juni på uppdrag av den danska researrangören Bravo Tours.

Huvudbas för Great Dane Airlines blir på Aalborgs flygplats och från den jylländska flygplatsen samt Billund och Köpenhamn ska flygbolaget flyga till Mallorca, Rhodos, Kreta och Varna i Bulgarien på uppdrag av Bravo Tours. Dessutom ska man börja flyga reguljära linjer från Aalborg till Edinburgh, Nice och Dublin.

”Vi har identifierat en underkapacitet på den nordeuropeiska marknaden för charterflygningar och regional reguljärflygning med 100 till 120 stolsflygplan. Detta gav oss idén att starta ett flygboalg med starka rötter på Nordjylland”, säger bolagets blivande VD Thomas Hugo Møller uppger check-in.dk.

Great Dane Airlines har redan säkrat intäkter på de reguljära linjerna från Aalborg då danska Nilles Rejser redan köpt ett antal säten på de linjerna vilket ger Great Dane, i alla fall på pappret, en solid startekonomi på linjerna.

Great Dane Airlines flygplansflotta kommer att bestå av två leasade Embraer 195AR som har plats för 118 passagerare. Räckvidden för Embraer-flygplanet är även tillräcklig för att flyga från Danmark till Kanarieöarna vilket öppnar upp för framtida flygningar dit.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.