Nobis Air i konkurs

Bilder från Småland airport i Växjö. Flygplats.Foto Mats Samuelsson.
Växjö Småland Airport. (Foto: Mats Samuelsson)

Det är svårt att starta flygbolag. Det har svenska Nobis Air fått erfara då flygbolaget begärt sig själv i konkurs utan en enda flygning genomförd.

I augusti förra året drog Nobis Air tillbaka sin ansökan till Transportstyrelsen om trafiktillstånd och AOC, Air Operator Certificate, och samtidigt stoppade personerna bakom Nobis Air arbetet med att få flygbolaget flygande. Nu har bolaget försatts i konkurs och stannar med det definitivt på marken.

Nobis Air skulle börjat flyga från Växjö till Stockholm Arlanda och Oslo, men trafikstarten för linjerna sköts gång på gång fram. Dessutom fanns det planer på att flyga till Visby under den årliga Almedalsveckan.

Nobis Air hade även hyrt en hangar på Växjös flygplats och där skulle underhåll ha skett på bolagets två tilltänkta flygplan, en SAAB 340 samt en Jetstream 41. Detta blir det inte något av nu och den småländska flygplatsen har sedan i sommar letat efter en ny hyresgäst.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.