Lufthansa leasar Airbus A220

41700575241_f3ed4ba5c1_z.jpg
Air Baltic Airbus A220-300. (Foto: Jevgenijs Slihto)

Lufthansa ska leasa två Airbus A220 från Air Baltic med start i mars. De båda flygplanen ska sedan flyga hos det tyska flygbolaget under de hektiska sommarmånaderna som extra kapacitet på ett flertal linjer.

Inför de hektiska sommarmånaderna har Lufthansa beslutat att leasa två Airbus A220-300 från Air Baltic för att tillföra extra kapacitet till flygplansflottan. Leasingavtalet är ett wet-lease avtal vilket innebär att Air Baltic tillhandahåller flygplan, besättningar och underhåll på de två flygplanen.

Enligt Lufthansas flygprogram ska de två Airbus-flygplanen användas på flygningar från München till Bukarest, Budapest, Luxemburg och Lyon med start den 31 mars. Air Batlic kommer att flyga flera gånger dagligen till Bukarest, Luxemburg samt Lyon medan Lufthansaflygningar med A220 till Budapest kommer att ske sex gånger i veckan.

Enligt Simply Flying kommer Lufthansa att leasa flygplan under sommaren från Sun Express och Air Nostrum. Sun Express ska tillhandahålla två Boeing 737-800 på flygningar från München till Aten och Palma de Mallorca medan Air Nostrum ska flyga med en Bombardier CRJ 1000 från Frankfurt till Luxemburg och Zagreb.

Under förra året drabbades Lufthansa av många förseningar och inställda flygningar och de fem flygplan som flygbolaget ska leasa under sommaren ska förhoppningsvis råda bot på en del av 2018 års problem för Star Alliance-bolaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.