Air France konsoliderar bland sina varumärken

Air France HOP. (Foto: Air France)

Först stoppades varumärket Joon och nu ska HOP! göras om. Det är resultatet efter att Air France valt att fokusera alla sina flygningar mot ett varumärke, Air France.

Air France-KLMs toppchef Benjamin Smith meddelade i slutet av november förra året att Air France dotterbolag Joon som inriktat sig mot de yngre resenärerna åter skulle integreras i Air France huvudbolag. Detta efter endast ett knappt år som eget flygbolag med en flygplansflotta på 15 Airbus-flygplan. Nu fortsätter städningen bland Air France-KLM gruppens varumärke när Air France regionala flygbolag HOP! byter namn.

HOP! som främst flyger på regionala linjer inom Frankrike samt Europa ska bli Air France HOP för att knytas närmare moderbolaget och med det göra det lättare för kunderna att hitta runt bland koncernens varumärken. Namnbytet är en del i chefen Smiths strategi om att förenkla Air France-KLMs varumärkesstruktur som består av fem olika varumärken mot kunden. Det är de två huvudbolagen Air France och KLM, de lokala varianterna Air France HOP samt KLM Cityhopper och lågprisflygbolaget Transavia som finns både i Nederländerna och Frankrike.

”Inrikesnätet, inkluderat den regionala marknaden som nu flygs av HOP! är grundläggande för Air France affärsmodell. Att befästa sitt regionala ursprung och plats på inrikesmarknaden i Frankrike är en viktigt del av Air Frances historia samt DNA. På grund av ökad konkurrens på den franska inrikesmarknaden måste vi göra vårt erbjudande till kunderna tydligare och sammanföra det med värdena och styrkan av Air France-varumärket”, säger Air France-KLMs toppchef Benjamin Smith.

Namnbytet från HOP! till Air France HOP kommer inte att påverka de medarbetare som idag är anställda i HOP! och alla flygningar som utförs av HOP! kommer att fortsätta som vanligt, bara med ett nytt namn skriver check-in.dk.

HOP! grundades år 2013 efter att Air France slagit samman de tre franska produktionsbolagen Brit Air, Regional och Airlinair som flög på sina respektive AOC. Sedan HOP!s bildande har de tre flygbolagens flygplansflottor integrerats med varandra i det nya flygbolaget samt ett nytt AOC.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.