SAS flyger skandinaviska atleter till OS

Aircraft-SAS-Airbus-340-1400x1046.jpg
(Foto: SAS)

SAS har startat ett unikt samarbete med de tre skandinaviska olympiska kommittéerna, DIF, NIF och SOK, och blir därmed huvudsponsor för de skandinaviska olympiska kommittéerna. Därför kommer SAS även att flyga samtliga atleter från de tre länderna till OS 2020 samt 2022.

Samarbetet mellan SAS och de skandinaviska olympiska kommittéerna sträcker sig till år 2022 och innebär ett stöd till de tre förbunden under förberedelserna samt att SAS flyger deltagarna till och från de olympiska destinationerna, Tokyo år 2020 samt Beijing år 2022.

”Människor måste fortsätta att mötas. Vi gör det möjligt för människor att resa till, från och inom Skandinavien och med dem förflyttar vi också våra gemensamma skandinaviska värderingar ut i världen”, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

Idag flyger SAS redan till både Tokyo samt Beijing och det är oklart om OS-deltagarna kommer att flygas på en reguljär SAS-flygning eller om SAS ska flyga specialflygningar med endast OS-deltagare ombord. Troligtvis kommer de nya Airbus A350-flygplanen att används oavsett specialflygning eller inte.

I en allt mer globaliserad, digitaliserad men också polariserad värld, vill SAS betona vikten av gränsöverskridande möten för att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling i samhället i stort. Att mötas, utbyta erfarenheter och dela värderingar gör världen bättre, något som resor och flyg möjliggör.

SAS har sedan starten 1946 bidragit till att bygga och befästa bilden av Danmark, Norge och Sverige som ett Skandinavien, en region med gemensamma värderingar i omvärldens ögon. Det är första gången som de tre förbunden nu väljer en gemensam skandinavisk samarbetspartner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.