SAS-plan gled av taxibana på Gardermoen

Bildresultat för se-roe a320neo
SAS Airbus A320neo SE-ROE. (Foto: Anna Zvereva)

En Airbus A320neo från SAS gled under torsdagsmorgonen av en av taxibanorna när man taxade ut mot start på Oslo Gardermoens flygplats. Flygningen fick ställas in men inga personskador är rapporterade i samband med händelsen.

SAS Airbus A320neo, SE-ROE, taxade på Oslo Gardermoen flygplats under torsdagsmorgonen när man under en 90-graders sväng mellan taxibanorna P och N gled av taxibanan och delvis ut i en snödriva. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen, men det är oklart om det samma gäller för flygplanet.

SE-ROE var på väg till Gardermoens bana 01L för start och skulle flugit som SK 480 till Stockholm Arlanda kl 08.40 på torsdagen, men flygningen ställdes in efter incidenten. Det fanns 140 passagerare ombord som blev ombokade till andra SAS-flighter till Stockholm under dagen.

A320neon, SE-ROE, är ett och ett halvt år gammal och levererades direkt från Airbus fabrik i Hamburg till SAS den 11 oktober 2018. Totalt finns det plats för 180 passagerare ombord precis som på SAS övriga A320neo.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.