Norwegian-flyg utsatt för bombhot – återvände till Arlanda

Bildresultat för ln-nih boeing 737-800
Norwegian Boeing 737-800 LN-NIH som flög DY 4321 när flygningen bombhotades. (Foto: Anna Zvereva)

En Norwegian-flygning till Nice fick återvända till Stockholm Arlanda efter att ett bombhot mot flygningen blivit känt. Väl på Arlanda fick passagerna kliva av och polisen har identifierat en person som tros ligga bakom hotet.

Norwegians flygning DY 4321 lyfte strax efter klockan 10 från Arlanda under torsdagsförmiddagen med destination Nice. Men efter cirka en halvtimmes flygning vände man i höjd med Värnamo tillbaka till Arlanda efter att ett bombhot mot flygplanet blivit känt.

När flygplanet, en Boeing 737-800, väl landat på Arlanda fick passagerarna lämna flygplanet, som parkerade avlägset vid bana 3. Dock ska alla passagerare förhöras av polis och genomgå en ny säkerhetskontroll vilket är rutin vid bombhot mot flygplan. Samtidigt undersöker en robot flygplanet.

Enligt Norwegian ska det ha funnits 169 personer ombord på DY 4321, inklusive besättningsmedlemmar, och bolaget skriver i en kommentar att säkerheten för våra passagerare och anställda har absolut högsta prioritet och att ytterligare frågor får ställas till polisen.

Enligt medieuppgifter ska Polisen ha identifierat en person som tros ligga bakom bombhotet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.