Lufthansa vill sälja dotterbolag

Bildresultat för dash 8 q400 eurowings
LGW Bombardier Dash 8 Q400. (Foto: Anna Zvereva)

Lufthansa vill sälja det tidigare Air Berlin-bolaget LGW som man övertog efter Air Berlins konkurs under 2017. Idag flyger LGW med 20 Dash 8-flygplan på uppdrag av Lufthansabolaget Eurowings.

När Air Berlin gick i konkurs år 2017 tog Lufthansa Group över dotterbolaget LGW. LGW flög med ett 20-tal Bombardier Dash 8 Q400 på Air Berlins linjenät och idag flyger LGW för Lufthansa Groups lågprisbolag Eurowings med Dash 8-flygplanen. Sedan Lufthansa övertagande har det även tillförts ett antal Airbus A320-flygplan.

För ungefär ett år sedan var LGW dock på väg att säljas av Lufthansa till det tyska koncernen Zeitfracht som idag äger det tyska flygbolaget WDL Aviation som ängar sig åt ACMI- och charterflygningar med fyra BAe 146. Den gången blev det inget av affären, men nu vill Lufthansa sälja LGW igen och Zeitfracht är återigen en potentiell köpare.

Enligt tyska medier finns det redan nu lediga anställningar hos WDL Aviation som pilot på Dash 8 Q400-flygplan, trots att man inte har några sådana flygplan i sin flotta vilket spär på ryktena om en försäljning av LGW till Zeitfracht. Om en försäljning blir av kommer Lufthansa att leasa tillbaka Dash 8-flygplan för användning på Eurowings flyglinjer från främst Düsseldorf och Berlin-Tegel.

LGW grundades år 1980 av Bernd Walter som var instruktör på en flygskola i Dortmund där flygbolaget idag har sitt huvudkontor. I slutet av år 2007 blev LGW en partner till Air Berlin och i maj år 2017 köpte Air Berlin Group det Dortmund-baserade flygbolaget, och senare under det året blev LGW ett Lufthansabolag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.