SAS öppnar flygtrafik till nygammal London-flygplats

Bildresultat för sas  a320neo
SAS Airbus A320neo på London Heathrow. (Foto: John Taggart)

SAS öppnar trafik till en nygammal London-flygplats för bolaget under våren. Detta då en försäljning av två slottpar på Heathrow gör att man tvingas lägga om trafiken på två Londonlinjer från Skandinavien.

SAS använder sig idag av London Heathrow Airport för sin trafik till den brittiska huvudstaden. Vid två tidigare tillfällen har man även flugit till och från lågprisflygplatsen London Stansted där Ryanair har sin största bas. Senast SAS gjorde detta var år 2015 då man flög dit från Göteborg. Succén har dock uteblivit, men en försäljning av två slottpar på Heathrow under 2017 gör att SAS nu tvingas lägga om Londontrafiken.

I försäljningsavtalet av slottarna var ett av villkoren att SAS kunde använda de sålda slottarna i upp till tre år efter försäljningen, men redan nu väljer SAS alltså att lämna över slottarna till köparen. Detta innebär att SAS dagliga linje från Stavanger till London Heathrow kommer att minskas ned från två till en daglig avgång i samband med starten av sommartidtabellen i slutet på mars.

Ytterligare en linje som förändras är Köpenhamn-London Heathrow där en av sex dagliga avgångar flyttas till Stansted från den 8 april. Köpenhamn-Stansted ska flygas fem gånger i veckan fram till och med juni, för att sedan trafikeras dagligen under juli samt augusti.

Att SAS väljer att använda Stansted på Köpenhamnslinjen gör att man går i direkt konkurrens med Ryanair som idag flyger tre gånger dagligen mellan Köpenhamn och Stansted. Den konkurrensen har SAS tidigare haft svårt att möta, bland annat på Göteborg-Stansted, och det återstår att se om det blir så även denna gången.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.