Germania i konkurs

Germania Airbus A319. (Foto: Ken Fielding)

Det tyska charterflygbolaget Germania försattes under gårdagen i konkurs. Samtliga flygningar stoppades omedelbart efter att försök med att hitta 20 miljoner euro i nytt kapital misslyckats.

Germania har under en längre period varit ekonomiskt pressade med stigande bränslekostnader, ökad konkurrens, förseningar med nya flygplansleveranser och mycket oplanerat underhåll på den befintliga flygplansflottan. Detta har nu försatt flygbolaget i konkurs då försök med att hitta 20 miljoner euro i nytt kapital misslyckats.

I januari meddelade Germania att man lyckats hitta 15 miljoner euro till flygbolaget, men pengarna ska inte ha blivit utbetalda och under förra veckan hade flygbolaget därför inte möjlighet att betala ut lönerna till sina anställda.

Germania har en flygplansflotta som består av 37 flygplan fördelat på Airbus A319, A321 och Boeing 737-700. Majoriteten av flygningarna bestod av charterflygningar på uppdrag av tyska researrangörer till destinationer i Europa, Nordafrika samt Mellanöstern. Bolagets sista flygning blev ST 3711 som landade i Nürnberg kl 01.08 under natten till tisdag.

Germanias två dotterbolag, Swiss Germania samt Bulgarian Eagle, påverkas dock inte av konkursen. Swiss Germania flyger från Zürich på uppdrag av charterarrangörer till två Airbus A319 samt en A321. Bolaget planerar även att ta emot två Airbus A320 under år 2020.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.