Brussels Airlines på väg bort

Bildresultat för brussels airlines
(Foto: Transport Pixels)

Brussels Airlines-namnet ska försvinna och bytas ut mot det mer ”Europtäckande” namnet Eurowings och fokus ska läggas på point-to-point trafik i Europa. Men Brussels Airlines kan komma att leva kvar på långlinjerna.

Lufthansa Group tog under 2016 över Brussels Airlines genom ett 100-procentigt ägande av det belgiska flygbolaget. Sedan dess har flygbolagsgruppen haft planer på att integrera det belgiska flygbolaget i lågprisverksamheten Eurowings, och nu ser det snart ut att bli verklighet.

Enligt Brussels Airlines VD, Christina Förster, är det nu klart att Brussels Airlines-namnet försvinner på flyglinjer inom Europa och istället tas namnet Eurowings och man blir samtidigt en del av det tyska lågprisflygbolagets point-to-point trafik. Däremot är det inte klart om det belgiska flygbolaget även försvinner på långlinjerna då det just nu för diskussioner om detta inom Lufthansa Group.

VD Förster säger dock i en intervju till belgiska media att oavsett namnbyte så kommer Brussels Airlines fortfarande vara ett belgiskt flygbolag och i år planerar man att anställa 200 personer i Belgien.

Det är långlinjerna som varit ett problem för Brussels Airlines som för ett par år sedan var i en mycket dålig ekonomisk situation. När Christina Förster tillträdde på sin VD-post för snart ett år sedan var, och är fortfarande, hennes huvuduppgift att förbättra det belgiska flygbolagets lönsamhet, främst på långlinjerna. Därför kommer bolaget inte att starta några nya långlinjer under 2019.

Brussels Airlines flyger idag långlinjer till Nordamerika och Afrika från Bryssel, men flyger även med två Airbus A330 och två A340 på Eurowings-långlinjer från Düsseldorf. Förutom Brussels flyger även SunExpress Germany med sju A330 för Eurowings.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.