BRA startar utrikeslinje från Göteborg

Flygplanstypen Avro RJ
BRA Avro RJ 100. (Foto: BRA)

BRA startar en sällan skådad utrikeslinje i egen regi i början av mars när Göteborg får en ny flyglinje till Frankrike, denna gång till Lyon.

Från den 4 mars kommer BRA att flyga sina första utrikeslinje i egen regi direkt mellan Göteborg Landvetter och Lyon. Lyon och Rhône-Alpes-regionen är den största industriregionen i Frankrike och där finns en betydande svensk närvaro. Utbytet mellan de båda regionerna är av betydelse för framförallt bilindustrin i Västsverige, vilket nu underlättas av den nya flyglinjen.

”Lyon är en stark storstadsregion i Frankrike och har många likheter med Göteborg, storleksmässigt och med stort inslag av fordonsindustri. Flyglinjen är viktig för näringslivet i Göteborgsregionen och underlättar för våra affärsresenärer. För privatresenärer blir det även smidigare att ta sig till en kulturellt och gastronomiskt intressant stad i närheten av Alperna”, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

BRA ska flyga till Lyon två gånger i veckan, på måndagar och torsdagar, med Avro RJ 85/100 som har plats för 95-112 passagerare beroende på version av flygplanet. Avgångstid från Göteborg blir klockan 16.00 på måndagar och 17.30 på torsdagar med ankomst på Lyons flygplats två timmar och 30 minuter senare. Returen från Lyon avgår klockan 19.15 respektive 20.45 och flygplanet sätter sedan hjulen i backen på Landvetter klockan 21.45 samt 23.15.

Förutom en storstadsupplevelse erbjuder Lyon närhet till några av Alpernas mycket populära skidorter som Les Deux Alps, Val Morel och La Grave. Dessutom ligger Frankrikes gastronomiska huvudstad Lyon i Rhonedalen, intill vindistrikten Beaujolais och Bourgogne.

Att utbytet mellan Göteborgs-regionen och Lyon finns har tidigare bidragit till att Air Frances dotterbolag HOP! flugit mellan de båda städerna. Idag flyger BMI Regional charterflygningar från Göteborg till Lyon på måndagar samt torsdagar med en Bombardier CRJ 900 som hyrs in från Nordica. Även det Göteborgsbaserade flygbolaget City Airline flög under sin tid mellan de båda städerna.

BRAs nya utrikeslinje gör att man nu flyger på 30 linjer, inkluderat 26 stycken till och från Stockholm Bromma.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.