Två nya långlinjer hos Finnair

File:Finnair, Airbus A350-900 OH-LWC NRT (30222794141).jpg
Finnair Airbus A350. (Foto: Masakatsu Ukon)

Finnair stärker sin närvaro i Asien med en ny linje till Sapporo i Japan som ska flygas under vintersäsongen 2019/2020. Dessutom tillkommer en långlinje till Punta Cana på Dominikanska Republiken från Helsingfors-hubben när Finnair växer vidare.

Som en del av en tillväxtstrategi kommer Finnair att öppna två nya långlinjer under året. En linje går till Asien och en till Karibien. Den nya Asiendestinationen blir japanska Sapporo som Finnair ska flyga till två gånger i veckan mellan den 15 december 2019 till den 27 mars 2020 med Airbus A330-300.

Sapporo är välkänt för vinteraktiviteter och erbjuder ett fantastiskt landskap i kombination med vintersporter i traditionell japansk anda. Sapporo blir Finnairs femte destination i Japan och idag flyger den finska Asienspecialisten till Tokyo Narita, Osaka, Nagoya och Fukuoka.

”Japan är en nyckelmarknad för oss och vi är exalterade över att lägga till Sapporo i vårt linjenät. Finnair blir med den nya linjen det enda europeiska flygbolaget som flyger reguljärt till Sapporo och med fem japanska nyckelstäder i linjenätet är vi nu det största europeiska flygbolaget på flygningar mellan Europa och Japan”, säger Christian Lesjak på Finnairs linjenätsavdelning.

Förutom Sapporo tillkommer även Punta Cana på Dominikanska Republiken. Flygningarna från Helsingfors till Punta Cana starar den 13 december och slutar den 27 mars. Flygningarna på sträckan kommer att flygas med Finnairs Airbus A350-flygplan med en rotation i veckan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.