DHL bygger ny hubb på Kastrup

Bildresultat för dhl aviation airplanes
European Air Transport Leipzig Airbus A300F. (Foto: Adrian Pingstone)

En investering på över 130 miljoner euro innebär att DHL Express etablerar sin tredje hubb i Europa på Köpenhamns flygplats, Kastrup.

DHL Express ska göra Köpenhamns flygplats, Kastrup, till en av tre europeiska DHL-frakthubbar. Idag har DHL hubbar i Leipzig samt East Midlands, men med en investering på 134 miljoner euro ska Kastrup bli den tredje. Kastrup ska enligt ch-aviation fungera som hubb för de nordiska länderna.

”Vi är mycket glada för en fortsatt ökning av e-handelboomen. Därför förbereder vi nu oss på fortsatt växt från våra kunder i bland annat modeindustrin och vår stora expansion kommer att göra Kastrup till en av de mest avancerade hubbarna i världen”, säger Atli Einarsson chef över DHL Express i Danmark.

Bland annat ska DHL bygga en ny sorteringsanläggning med tillhörande kontor vid de östra delarna på Kastrup där fraktflygplanen idag parkerar. DHLs expansion kommer även att skapa 100 nya jobb och ha en kapacitet att hantera 37 000 försändelser per timme dygnet runt när hubben är klar år 2023.

I Europa använder DHL Express samlingsnamnet DHL Aviation för sin flygverksamhet som i huvudsak består av flygbolagen European Air Transport Leipzig och DHL Air UK.  De båda flygbolagen har tillsammans en flygplansflotta som består av 32 Boeing 757F, 21 Airbus A300F, fyra A330-200F samt tre Boeing 767-300F.

Idag flyger ett 10-tal fraktflygbolag regelbundet till Kastrup, och de inkluderar bland annat DHL, Exin, FedEx, Korean Air Cargo, Singapore Airlines Cargo, Air China Cargo, Emirates Cargo och China Cargo Airlines. Dessutom flyger ett antal underleverantörer till bolagen, däribland West Air Sweden, till och från Kastrup.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.