IAG ger upp Norwegian-köp

(Foto: Norwegian)

IAG har meddelat att man inte kommer gå vidare med sin planer på att köpa ett större aktieinnehav i Norwegian än det som flygbolagskoncernen har idag. Därför kommer man även att sälja det nuvarande innehavet som man köpte i april år 2018.

IAG, International Airlines Group, köpte den 12 april år 2018 4,61 procent av aktierna i Norwegian. Detta utan det norska flygbolagets vetskap och kursen på Norwegian-aktien rusade i samband med IAGs köp. Sedan dess har IAG gjort klart att man vill köpa ett större aktieinnehav i Norwegian, men IAG har fått kalla handen från Norwegian som inte är intresserade av att bli systerbolag med bland annat British Airways som man konkurrerar med på flygningar från London.

På grund av det svala intresset från Norwegian har IAG tappat intresset för det norska lågprisflygbolaget och därför har man nu beslutat att stoppa planerna på ett större aktieinnehav och sälja det nuvarande innehavet. IAGs tillkännagivande gjorde dock att Norwegian-aktien rasade med 20 procent fram till att Oslobörsen stängde under torsdagen.

Check-in.dk skriver att Norwegians styrelseordförande Bjørn H. Kise har lämnat följande kommentar om IAGs beslut:

”Vi har uppmärksammat IAGs önskan om att sälja sina aktier i Norwegian Air Shuttle. Norwegians planer och strategier förblir oförändrade. Flygbolagets mål är att fortsätta att bygga en hållbar verksamhet till fördel för bolagets kunder, medarbetare och aktieägare”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.