BRA säger upp markpersonal – endast Bromma kvar

Flygplansparkeringen
(Foto: BRA)

Ängelholm/Helsingborg, Visby, Malmö och Göteborg. På de flygplatserna har idag BRA egen markpersonal anställd, men BRA ska nu göra sig av med samtlig markpersonal och köpa passagerartjänster av andra bolag. Det lämnar Bromma kvar som enda flygplats där BRA har markpersonal.

I augusti förra året sade BRA upp sin markpersonal på bolagets mindre flygplatser, Ronneby, Växjö, Kalmar, Halmstad, Östersund, Umeå och Sundsvall och överförde marktjänsten med incheckning och boarding till de lokala flygplatserna. Nu är det dags för ytterligare fyra, betydligt större BRA-flygplatser att lämnas utan egen markpersonal som idag sköter incheckning och boarding då BRA nu sagt upp samtlig markpersonal på flygplatserna Ängelholm/Helsingborg, Visby, Malmö och Göteborg Landvetter.

Enligt BRAs VD, Christian Clemens beror nedläggningen av marktjänsten på grund av digitaliseringen.

”I dag sköts mycket automatiskt när kunderna checkar in i våra automater eller mobilappen och scannar bagaget själva. Så behovet att få hjälp med incheckningen har blivit betydligt mindre i och med de digitala hjälpmedlen”, säger han till HD-Sydsvenskan.

Totalt är det ett 40-tal tjänster som berörs av neddragningen och troligtvis kommer flygplatserna Ängelholm/Helsingborg samt Visby själva ta över marktjänsten för BRA. På Malmö flygplats och Göteborg Landvetter har BRA idag avtal med handlingbolaget Aviator om ramptjänst, så som lastning samt lossning av bagage. Det troliga på de flygplatserna är därför att Aviator även tar över incheckning samt boarding av BRAs passagerare.

Neddragningen av markpersonalen på ytterligare fyra flygplatser innebär att BRA endast kommer att ha egen markpersonal kvar på Bromma flygplats. Enligt Christian Clemens beror detta på att flygbolaget har en mycket större verksamhet där än på övriga flygplatser samt att man även har andra flygbolag som handlingkunder där.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.