Drönare påverkade Newark

Bildresultat för newark airport
Newark flygplats i vinterskrud. (Foto: Fan Railer)

New Yorks näst största flygplats Newark stängdes tillfälligt tidigare i veckan då två drönare synts cirka tre mil från flygplatsen. Dock var påverkan på flygtrafiken minimal, men ännu en drönarincident läggs till handlingarna.

I tisdags drabbades en av USA:s storflygplats, Newark, av restriktioner i flygtrafiken då drönare synts vid Teterboro flygplats cirka tre mil från Newark. Två drönare noterades på 1 000 meters höjd och Newarks flygplats tog då beslut att tillfälligt stoppa den ankommande trafiken.

Stoppet var dock kort och det var minimal påverkan på flygtrafiken. United Airlines som är det största flygbolaget på Newark-flygplatsen säger till CNBC att man vet om den inträffade händelsen men samtidigt att den inte störde flygtrafiken nämnvärt.

Även om flygtrafiken påverkades minimalt på Newark, så är det ännu en drönarincident som inträffat. Strax innan jul stängdes London Gatwick under flera dagar på grund av drönare och även London Heathrow samt norska Tromsö har drabbats av drönare som inskränkt på flygplatsernas luftrum och då påverkat flygtrafiken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.