Norwegian lanserar gratis WiFi på långlinjer

(Foto: Norwegian)

Norwegian kommer att installera WiFi på bolagets långdistansflygplan och blir därmed första lågprisbolaget i världen som erbjuder gratis WiFi på interkontinentala flygningar. 

Passagerare som flyger med Norwegian kommer allt eftersom ha tillgång till gratis WiFi  på samtliga långlinjer som bolaget flyger. Norwegian kommer löpande att installera WiFi ombord på över hälften av alla Dreamlinerplan och även Norwegians Boeing 737 MAX-flygplan kommer också att få WiFi installerat.

Norwegians passagerare som flyger mellan Europa och Nord- och Sydamerika samt mellan Europa och Asien kommer därmed få möjlighet att vara uppkopplade till WiFi för att surfa, läsa email och hålla sig uppdaterade på sociala medier.

Som passagerare kommer man kunna välja mellan två olika Wifi-alternativ, ”Basic Option” och ”Premium Option”. Basic är gratis och gör det möjligt att surfa online samt skicka meddelanden samt läsa email. Premium Option är höghastighets-WiFi som gör det möjligt att streama musik, filmer och tv-serier till en kostnad av 13 Euro för tre timmar.

”Sedan vi lanserade WiFi på våra flygningar i Europa 2011 har flera miljoner kunder surfat ombord. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra kundupplevelsen och är stolta över att vara det första lågprisbolaget som erbjuder gratis WiFi på långdistansflygningar”, säger Boris Bubresko, chef för affärsutveckling på Norwegian.

Norwegians allra första Boeing 787-9 Dreamliner som har fått WiFi installerat har registreringsnummer G-CKWP och pryds av den amerikanske författaren Mark Twain på bakpartiet. G-CKWP flyger från London Gatwick och är en splitterny Dreamliner som levererades i november år 2018.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.