Kapningsförsök tvingade flygplan att nödlanda

Bildresultat för aeroflot boeing 737-800
Aeroflot Boeing 737-800. (Foto: John Taggart)

En Aeroflotflygning på väg mot Moskva tvingades nödlanda strax efter start då en man försökte att storma cockpit och tvinga flygplanet att flyga till Afghanistan, något som mannen dock misslyckades med. 

Ett ryskt passagerarflygplan från Aeroflot tvingades att landa kort efter start då en man försökt att kapa flygplanet och få det att ändra kurs. Flygplanet, en Boeing 737-800, var på väg till Moskva från Surugt i västra Sibirien och landade i Khanty-Mansiysk, 20 mil väster från Surugt efter kapningsförsöket.

Enligt ryska utredare ska mannen som försökt kapa flygplanet försökt att ta sig in i cockpit strax efter start och krävt att flygplanet skulle flyga till Afghanistan. Efter nödlandningen greps mannen av polisen som även rapporterar att den potentiella kaparen varit berusad. Kabinpersonalen ombord på flygplanet ska enligt rysk media lyckats lugna mannen och få honom att återvända till sin stol då man sade att flygplanet skulle landa för att tanka.

Ingen skadades i samband med kapningsförsöket men ambulanser fanns på plats när Boningen landade i Khanty-Mansiysk och polisen hade även spärrat av ett område på flygplatsen inför landningen. Aeroflot säger i ett pressmeddelande att passagerare på övriga flygningar som genomförs av det ryska flygbolaget kan räkna med extra kontroller och förseningar vid ombordstigning på grund av kapningsförsöket.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.