Myntkastare försenade flygning

Bildresultat för china eastern airlines
(Foto: Anna Zvereva)

En flygning hos China Eastern Airlines försenades drygt två timmar då markpersonalen upptäckt två mynt, som troligtvis kastats av passagerare för att ge tur,upptäcktes i närheten av flygplanets vänstra motor vilket kunde fått förödande konsekvenser.

Det är inte allt för ofta som ett flygplan blir försenat på grund av mynt. Men i förra veckan blev en China Eastern Airlines-flygning från Anhui city till Shanghai i Kina försenad drygt två timmar då markpersonalen hittat två mynt i närheten av flygplanets vänstra motor. Det ena myntet hittades nära kanten på motorn och det andra på marken nedanför motorn.

Man tror att det är en passagerare som försökt att kasta in mynten i motorn när man stigit ombord i ett försök att få extra tur inför flygningen. Detta är tredje gången som det rapporterats om myntincidenter i Kina och tidigare har det varit äldre människor som har upptäckts kasta mynt mot flygplansmotorer.

Polisen på Anhui city-flygplatsen använde sig av övervakningsfilmer för att försöka identifiera de som kastat mynten, men lyckades inte med det. Istället försökte polisen med att få personen i fråga att erkänna själv ombord på flygplanet då man lovade att man inte skulle straffas för myntkastningen. Men det var ändå ingen som erkände att myntkastningen.

Om ett mynt kommer in i flygplansmotor kan det få förödande konsekvenser då motorn tar stor skada av det. I en tidigare incident i Kina blev prislappen för myntkastningen 1,3 miljoner kronor och en försening på fem timmar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.