Intrång på flygplats – två omhändertagna

(Foto: Peter Wemmert/Kameratrollet)

Två män tog sig under den gångna helgen in på skyddsobjektet Arboga Flygplats. De båda männen omhändertogs av skyddsvakter på plats och det är inte första gången som intrång sker på den SAAB-ägda flygplatsen.

I söndags larmades Polisen till Arboga flygplats sedan två män tagit sig in på den SAAB-ägda flygplatsen. Två skyddsvakter på flygplatsen omhändertog de båda männen, för brott mot skyddslagen, som enligt Polisen är i 30-årsåldern. I förhör hos Polisen uppgav de båda männen att man tagit sig in på flygplatsen för att fotografera sin egen bil. Efter förhör släpptes de båda männen.

Arboga flygplats är, precis som nästintill samtliga trafikflygplatser, ett skyddsobjekt vilket innebär att det är förbjudet att vistas på flygplatsen utan tillstånd samt i vissa fall förbjudet att fotografera, mäta, avbilda eller beskriva skyddsobjektet som i detta fallet är en flygplats. Det råder avbildningsförbud av Arboga flygplats. Verksamheten på Arboga Flygplats består idag av lokala Arboga Flygklubb samt SAABs verksamhet på den tidigare militära flygplatsen som flygplanstillverkaren dessutom äger.

Detta är inte första gången som någon tagit sig in på Arboga flygplats utan tillstånd. I sommars åtalades fyra män för att ha vistats på flygplatsen och filmat samt fotograferat utan tillstånd trots tydliga förbudsskyltar. Under 2017 inträffade ytterligare ett intrång på Gällivare flygplats där någon eller några gjort inbrott i en hangar på flygplatsen. Det innebar att flygtrafiken till Stockholm från flygplatsen tillfälligt stoppades då man misstänkte sabotage.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.