Problem på Arlanda innebär kraftiga förseningar

SAS Airbus A320neo på Arlanda. (Foto: Victoria Ström)

Arlanda har de senaste dagarna haft stora problem med kraftiga snöoväder med många försenade och inställda flygningar. Men eländet slutar inte än trots att det inte snöar längre. Under fredagen drabbades flygplatsen av ett IT-problem med passagerarbryggorna som kraftigt begränsar flygplatsens användning.

Under fredagsmorgonen drabbades Arlanda av ett IT-problem som innebär att passagerarbryggorna som dock med flygplanet vid gaten inte fungerar. Enligt en NOTAM från flygplatsen är A-CDM, Airport Collaborative Decision Making-systemet inte i drift. A-CDM är ett system som syftar till att effektivisera arbetet på en flygplats bland annat genom att undvika sena gateändringar och minimera taxningstider för flygplan.

Swedavia har även problem med Arlandas hemsida där det råder störningar på avgångs- ankomsttiderna. Dessutom uppger flygplatsen att man just nu har förseningar på en timme på alla ankommande flighter, men även avgående flygningar har förseningar på i genomsnitt 20 minuter. Problemen beräknas pågå till klockan 13.

Sedan det kraftiga snöovädret i veckan har Arlandas snöröjare inte hunnit att behandla samt skotta bana 3, 01R-19L, som med det är fortsatt stängd för all flygtrafik. Det gör att bana 1, 01L-19R samt bana 2, 08-26 endast är tillgängliga.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.