LEVEL sänker expansionstakten

Bildresultat för level a321
LEVEL Airbus A321. (Foto: Anna Zvereva)

International Airlines Groups lågprisvarumärke LEVEL ska skynda långsamt under 2019 och kommer inte att öppna några nya baser under året. Detta för att komma i kapp de snabba basöppningarna då bolaget startades under 2017 samt 2018.

LEVEL, som är International Airlines Group, IAG, lågprisflygbolag kommer att minska sina expansionstakt under 2019. Detta för att komma i kapp med arbete som behövs färdigställas efter de snabba öppningarna av baser i Barcelona, Paris och Österrike då bolagets startades.

Enligt LEVELs VD Vincent Hodder har det varit mycket korta förberedelsetider inför flygpremiärerna i Barcelona, Paris och Wien vilket gjort att man nu måste jobba med att standardisera sin verksamhet. Det i sin tur kommer ge LEVEL en bra grund att stå på när man från år 2020 planerar att expandera kraftigt enligt Hodder.

LEVEL startades i juni år 2017 med att flyga ett antal långlinjer från Barcelona till USA med Airbus A330-200 som flögs av systerbolaget Iberia. Detta som ett direkt svar på Norwegians långlinjeexpansioner över Europa som då skedde med stor kraft. Under hösten 2017 tillkännagav bolaget även att man skulle börja flyga från Paris till Fort de France och New York. Paris-New York flögs tidigare av IAG-bolaget OpenSkies som även idag flyger, men då de två LEVEL Airbus A330-200 som är baserade på Orly-flygplatsen utanför Paris.

Efter långlinjestarterna började man även att flyga kortare linjer inom Europa från Wien under sommaren 2018 genom ett nystartat flygbolag med namnet Ansiec Luftfahrt. Utåt sett var samt är namnet LEVEL och de fyra Airbus A321-flygplan som idag flygs av österrikiska Ansiec är målade i LEVEL-färger.

Idag har LEVEL en flygplansflotta som består av nio flygplan, fyra Airbus A321 och fem Airbus A330-200. LEVEL i sig är dock inget flygbolag utan endast varumärket mot passagerarmarknaden och Iberia, OpenSkies samt Ansiec Luftfarth är operatörer av flygplansflottan. Ett tecken på en minskad expansionstakt under 2019 är bland annat att man endast kommer att tillföra två widebody-flygplan till flottan under året. De båda nya flygplanen kommer att baseras i Barcelona samt Paris.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.