Snö skapar förseningar och inställda flygningar på Arlanda

kar kış kanat gökyüzü havalimanı uçak uçak uçak Araç havayolu havacılık Uçak Norveç İskandinavya Sas Jet uçağı Toprak atmosferi Kış manzarası

Kraftigt snöfall över Arlanda gör att man endast använder en start- och landningsbana för att kunna hålla den ren från snö. Detta skapar förseningar samt inställda flygningar och så förväntas det vara under hela onsdagskvällen.

Under onsdagseftermiddagen drog ett kraftigt snöfall in över Stockholm Arlanda Airport. Detta har gjort att flygplatsen beslutat att endast använda en start- och landningsbana istället för att ha två av flygplatsens tre banor i drift som är normalt. Det är Arlandas längsta bana som är i drift, 01L-19R och snöröjningsinsatserna koncentreras dit.

Kapaciteten är på grund banstängningar kraftigt begränsad till fyra landningar per timme istället för normala 40 landningar per timme.

Enligt Swedavia förväntas förseningar på 45 minuter, men förseningarna ligger uppskattningsvis på 1-2 timmar i skrivande stund (kl 18.00). Dessutom har ett flertal flygningar ställts in. Avgångarna på Arlanda har för tillfället ett förseningsindex på 3.5 av 5 enligt Flightradar24.

Även på Helsingfors flygplats förväntas snö ställa till det under torsdagen. Finnair har ställt in ett 50-tal flygningar till och från Helsingfors under torsdagen då det förväntas kraftiga problem på flygplatsen bland annat med avisning av flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.