Gotlandsplanet blir kvar på marken

Visby Airport. (Foto: Brendan Austin)

Ett nytt flyginitiativ på Gotland var på gång genom Gotlandsplanet. Tanken var att pressa priserna på flygningar från Visby till Stockholm, men nu ser det ut som att Gotlandsplanet blir kvar på marken då det saknas pengar för att genomföra satsningen.

Under 2018 har antalet passagerare på Visby Airport minskat. Detta ville initiativtagarna till Gotlandsplanet ändra på då man planerade att starta flygningar mellan Gotland och Stockholm för att pressa priserna på sträckan som idag trafikeras av SAS och BRA.

Från början fanns det två alternativ för Gotlandsplanets verksamhet. Antingen skulle man hyra in ett flygplan för flygningarna eller köpa lediga stolar hos de befintliga operatörerna, SAS och BRA. Men efter en tid stod det klart att köpa ledig kapacitet hos SAS eller BRA inte var något alternativ och för att komma igång med trafiken måste ett helt flygplan hyras in.

Men att hyra in ett flygplan genom wet-lease är kostsamt, och de pengarna som krävs för det finns inte idag. En av initiativtagarna, Jens Harrysson säger dock till Hela Gotland att bara för att man inte kommer igång nu så är det ingen omöjlighet att projektet blir verklighet någon gång i framtiden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.