Flygplanskrasch dödade 15 personer

Bildresultat för boeing 707 generic
Boeing 707. (Foto: Alan Radecki)

En Boeing 707 från den iranska militären kraschade under måndagen väster om huvudstaden Teheran på grund av dåligt väder och 15 av 16 personer ombord omkom.

En Boeing 707 i fraktutförande från den iranska militären kraschade efter landning på Fath Airport i Iran. Enligt uppgifter ska flygplanet åkt av vid banänden och då kört in i en husvägg och fattat eld. 15 av 16 personer ombord omkom. Bilder från platsen visar på en brinnande flygplanskropp och stora rökmoln vid ett antal hus.

Det rådde dock till en början förvirring kring vems flygplanet var. En talesperson för den iranska flygmyndigheten sade i ett uttalande att Boeingen tillhörde Kirgizistan något som tillbakavisades av Kirgizistan som istället hävdade att flygplanet tillhörde det iranska flygbolaget Payam Air. Men det visade sig alltså tillhöra den iranska militären.

Orsaken till kraschen är inte fastställd i nuläget men det finns uppgifter som pekar på att Boeingen valt att landa på fel landningsbana. Flygplanstypen, Boeing 707, flög för första gången 1957 och idag används flygplanet främst för militärt bruk och i olika fraktversioner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.