Laudamotion till Skavsta

 

Bildresultat för laudamotion a320
Laudamotion Airbus A320. (Foto: Marvin Mutz)

Ryanair och Wizz Air har länge varit de enda långvariga reguljära flygbolagen på Stockholm Skavsta flygplats. Men nu gör Laudamotion entré på Skavsta och gör Ryanair sällskap med flygningar till Düsseldorf.

Enligt svenskaflygbolag.com gör Laudamotion Ryanair samt Wizz Air sällskap på Stockholm Skavsta Airport under året med en ny flyglinje till Düsseldorf. Den 31 mars ska linjen premiärflygas med en Airbus A320 och sedan ska det österrikiska bolaget flyga linjen två gånger i veckan.

Idag flyger Ryanair mellan Skavsta och Düsseldorf Weeze två gånger i veckan, på måndagar samt fredagar, och med Laudamotions avgångar på torsdagar och söndagar blir det fyra avgångar i veckan till Tysklands andra största stad. Laudamotion kommer dock att flyga till Düsseldorf International Airport som är den större av de två flygplatserna. Lågprisflygbolagen på Skavsta får dock konkurrens från SAS och Lufthansabolaget Eurowings som flyger till Düsseldorf från Stockholm Arlanda.

Laudamotion bildades av den förre F1-stjärnan Niki Lauda efter Air Berlins konkurs för att fylla upp tomrummet från Air Berlin-bolaget Lauda Air som även det grundades av Niki Lauda. Laudamotion köptes åtta månader efter bildandet upp av Ryanair. Idag är Laudamotion ett dotterbolag till det irländska lågprisflygbolaget som sköter stora delar av biljettförsäljning medan Lauda flyger, både med egna Airbus-flygplan och leasade Boeing 737-800 från Ryanair.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.