Air Leap lämnar Jönköping

Bildresultat för generic saab 340
SAAB 340. (Foto: Ronnie Robertson)

Air Leap har inte fått någon lönsamhet i sin flyglinje mellan Jönköping och Stockholm Arlanda. Därför väljer flygbolag att lägga ned linjen på fredag. De passagerare som bokat resa med Air Leap med avgång efter fredag erbjuds nu kostnadsfri ombokning med BRA som flyger till Stockholm Bromma från Jönköping.

När Nextjet gick i konkurs i mitten av maj förra året tog Air Leap över bolagets flyglinje mellan Jönköping och Stockholm Arlanda. Dessutom valde BRA att starta flygningar från Jönköping till Stockholm Bromma, och konkurrensen från BRA gör att Air Leap lägger ner sina flygningar från Jönköping redan på fredag, den 11 januari.

Air Leap har haft två avgångar varje vardag på sträckan som till en början flögs med en Jetstream 31, men har sedan Air Leap blivit ett flygbolag flugits med bolagets egna SAAB 340. Dock har tidtabellen inte varit optimal för affärsresenärer med en sen morgonavgång från Jönköping och en tidig från Stockholm.

BRA flyger idag tre gånger varje vardag (fyra på fredagar) mellan Jönköping och Bromma samt en avgång på söndagar. Linjen flygs med en Fokker 50 i BRAs färger som hyrs in från Amapola Flyg. Enligt VD:n på Jönköping Airport, Ronny Forsberg, finns det nu goda möjligheter att BRA utökar sin flygtrafik mellan Jönköping och Stockholm Bromma.

Även tidigare har det varit svårt med två flygbolag på Jönköping-Stockholm. När Flyglinjen Jönköping fanns flög de både till Arlanda och Bromma från Jönköping men fick konkurrens från dåvarande Höga Kusten Flyg, som sedermera köpets upp av Nextjet, vilket gjorde att Flyglinjen Jönköping konkurrerades bort från linjen.

Efter Air Leaps besked om nedläggning kom BRA med beskedet att man tillsammans med Air Leap erbjuder kostnadsfri ombokning till BRAs flygning till Bromma. Detta gäller på resor fram till den 31 mars och måste bokas om via Air Leap den 14 januari.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.