Starka vindar stoppar flyg på Schiphol

Bildresultat för schiphol airport
(Foto: Hide-sp)

Starka vindar gör att Amsterdam Schiphol tvingas dra ner sin kapacitet och bara KLM har ställt in över 250 flygningar under tisdagen på grund av starka vindar.

Med kraftiga vindar från nordväst tvingas Amsterdam Schiphol att dra ner sin kapacitet och har svårt att utnyttja sina sex start- och landningsbanor. Därför har många flygningar idag ställts in till samt från Amsterdam och KLM som har sin hubb på flygplatsen har ställt in över 250 flygningar under tisdagen.

De inställda flygningarna drabbar främst Storbritannien som har över 70 inställda flygningar men även Sverige drabbas. Linköping, Göteborg och Stockholm har alla inställda flygningar med KLM till Amsterdam idag. Övriga flygningar som ställts in går främst inom Europa då man försöker att hålla igång långlinjetrafiken.

De flygningar som inte är inställda löper stor risk att försenas.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.