Flygstrul i Tyskland – både i helgen och nästa vecka

Bildresultat för delayed
(Foto: Jordiet)

Under lördagen har ett kraftigt snöoväder härjat i södra Tyskland vilket bland annat drabbat Münchens flygplats med kraftiga förseningar och inställda flygningar. Dessutom kan Tyskland drabbas av ännu mer flygstrul under nästa vecka då strejker bland flygplatspersonal är planerade i Berlin.

Ett 90-tal flygningar har ställts in under lördagen på Münchens flygplats på grund av ett kraftigt snöoväder som dragit in över Centraleuropa. Under stora delar av helgen har Münchens flygplats haft ett förseningsindex på 5.0 av 5.0 möjliga enligt Flightradar24. Även storflygplatserna i Zürich och Wien har under lördagen drabbats av kraftiga förseningar.

Men flygstrulet i Tyskland lär inte sluta i snökaoset. Detta då säkerhetspersonal på Berlins två flygplatser, Tegel och Schönefeld, planerar en strejk under måndagen. Strejken ska pågå under fem timmar från klockan 05.00 på måndagsmorgonen och är en konsekvens av pågående löneförhandlingar mellan fack och arbetsgivare.

Det tyska facket BDLS vill höja minimilönen för en säkerhetskontrollant till 20 euro i timmen (206 kronor) medan arbetsgivaren vill öka lönerna med två procent under en tvåårsperiod. Enligt BDLS kan en minimilön på 20 euro i timmen innebära en ökning med 30 procent i lön för somliga anställda.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.