Paris & Thailand från Värmland

En Boeing 737-800 från Norwegian på Karlstad Airport. (Foto: Karlstad Airport)

Paris och Thailand blir nya destinationer från världens första biobränsleflygplats, Karlstad Airport, när researrangören goTONordics och TUI satsar.

Under hösten kommer Karlstad Airport, världens första flygplats att tanka biobränsle i flygplan, att få en ny linje till en europeisk metropol, nämligen Paris. Det är researrangören goTONordics som kommer att genomföra en flygning den 15 november till den franska huvudstaden med retur tre dagar senare. Flygningarna ska genomföras med en Boeing 737-800 från Travel Service.

”Karlstad Airport blir vår tredje avreseort i Sverige och vi är därför glada att vi har möjligheten att erbjuda Paris, som kanske är världens mest populära stad att besöka. Vår senaste lansering av direktflyg från Kalmar Öland Airport till Paris var en succé och bokades slut på några veckor”, säger Olle Fäldt, vd för goTONordics.

Men det är inte bara europeiska destinationer som tillkommer under år 2019 på Karlstad Airport. Även två destinationer i Thailand kommer det att flygas till, Krabi och Phuket. En Boeing 787 Dreamliner från TUI Airways ska i december flyga till de thailändska destinationerna från Karlstad Airport.

”Thailand är sedan länge populärt bland värmlänningarna under vintern och vi har fått många önskemål om direktflyg de senaste åren. Därför känns det väldigt bra att vi kan erbjuda Phuket och Krabi som nya resmål från Karlstad. Nu hoppas vi att nyheten uppskattas av många värmlänningar, så ökar chansen att vi kan få till fler flyg till exotiska resmål”, säger Carl Hallgren, marknadschef Karlstad Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.