Drönare stängde flygplats i Norge

Tromsø airport, Norway.jpg
Tromsö Flygplats. (Foto: Jeroen Komen)

Tidigare idag tvingades Tromsö flygplats att stänga under en dryg timme sedan en drönare flugit över start- och landningsbanan på flygplatsen. Ett fåtal flygningar påverkades men lyfter återigen upp problemet med drönare och flygtrafik.

Den norska flygplatsen Tromsö stängdes under cirka en timme under måndagsförmiddagen sedan en drönare flugit över start- och landningsbanan 01-19. Två Wideröe-flygningar påverkades enligt Flightradar24.com under stängningen med förseningar.

Tromsö är den femte största flygplatsen i Norge med 2,2 miljoner passagerare som använde flygplatsen under förra året. Största operatörer är Wideröe, Norwegian och SAS.

Strax innan jul stängdes storflygplatsen Gatwick utanför London sedan drönare synts över flygplatsens manöverområde. Nu inträffar alltså ännu en incident mellan drönare och flygtrafik och ett växande problem.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.