Bilintrång stänger tysk flygplats

Bildresultat för hannover airport
Hannovers flygplats. (Foto: Albion)

Hannovers flygplats stängdes under lördagseftermiddagen då en bil ska ha körts in på en av flygplatsens tre start- och landningsbanor och under lördagskvällen är flygplatsen fortsatt stängd och bilen som körts in på flygplatsen undersöks.

Hannovers flygplats är sedan klockan 15.30 idag, lördag, stängd för all flygtrafik då en man har kört in med en bil på en av flygplatsens tre start- och landningsbanor. Polisen och säkerhetspersonal på flygplatsen kunde stoppa föraren på plattan vid terminalerna på flygplatsen och det är oklart varför mannen har kört in på flygplatsens område.

Ett bombteam ska ha kallats till bilen för att undersöka den och alla passagerare som befinner sig i flygplatsens tre terminaler får inte lämna den enligt SVT. Den tyska polisen har förstärkt bevakningen av flygplatser i landet under julhelgen då det bland annat funnits hot mot Stuttgarts flygplats.

Enligt den europeiska flygledningskontrollen, Eurocontrol kommer inga flygplan starta och landa på Hannovers flygplats fram till klockan 20.00 på lördagskvällen. Hannovers flygplats är den nionde största flygplatsen i Tyskland och under förra året använde 5,9 miljoner passagerare flygplatsen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.