Long Haul från Skellefteå

Bildresultat för tui boeing 787
TUI Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Benjamin van Waart)

Skellefteå Airport får en varm julklapp i år då TUI beslutat sig för att flyga direkt till Thailand från flygplatsen under år 2020. Mitt under högsäsongen i Thailand kommer TUI att erbjuda fyra avgångar med bekvämt nonstopflyg till Phuket och Krabi.

Skellefteå Airport får under nästa år fyra långlinjeflygningar till två thailändska destinationer, Phuket och Krabi. Avgångarna till Krabi är planerade till den 17 januari och 21 februari medan avgångarna till Phuket är planerade till den 2 februari och 8 mars. Alla flygningar kommer att genomföras med TUI Airways nya Boeing 787 Dreamliner som tar upp till 300 passagerare.

”Det är verkligen med stor glädje som vi idag återigen har äran att presentera Thailand som destination från Skellefteå Airport. TUI´s produkt till Thailand har varit efterlängtad och nu med miljödomen på plats och projektet för förlängningen av rullbanan i fullgång, finns det alla möjligheter att utöka utbudet av interkontinentalchartertrafik från Skellefteå Airport, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.

Thailand med sina vita stränder och enastående klimat ligger i topp tio av de mest besökta resmålen bland svenskarna. Det är TUI Airways Boeing 787 Dreamliner som kommer att trafikera rutten Skellefteå-Thailand. Dessa flygplan släpper ut ca 20 procent mindre koldioxid per passagerarkilometer än jämförbara flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.