Boeing tänker långsiktigt i Kina

Asset Image
Air China Boeing 737 MAX 8. (Foto: Boeing)

I mitten av december levererade Boeing det första flygplanet som inte byggts färdigt i USA till Air China. Flygplanet, en 737 MAX 8 hade delvis monterats i Boeings nya center i kinesiska Zhoushan och med flygplanstillverkarens nya faciliter i Kina räknar man med att nå en stor marknad framöver.

Det första Boeing-flygplanet, en 737 MAX 8 som inte byggts färdigt i USA har nu levererats till Air China. Flygplanet byggdes samt målades i USA och flögs till Boeings leveranscenter i Zhoushan där bland annat inredningen monterades.

När Boeings kinesiska center är helt taget i drift kommer 300 anställda att installera inredningar och måla flygplan samt leverera 100 flygplan per år. I och med Boeings satsning i Kina hoppas man nå ut och fylla Kinas framtida behov av 7 700 nya flygplan de kommande åren.

”Projektet i Zhoushan visar vårt ställningstagande till den kinesiska marknaden och till våra kunder här. Vi måste bara ha våra ögon lite längre fram i Kina,” sade Boeings Kina VD John Bruns i samband med leveransen av Air Chinas flygplan. 

Dock oroas Boeing över de spända affärsrelationer som idag finns mellan USA och Kina och man hoppas att dispyterna mellan länderna ska upphöra framöver.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.