London-Gatwick har öppnat igen

Bildresultat för london gatwick airport
easyJet-flygplan på London Gatwick. (Foto: Gareth James)

Efter intrång från drönare över bansystemet på London Gatwick-flygplatsen i onsdagskväll är flygplatsen nu sedan fredagsmorgonen öppen med reducerad trafik och det lär ta flera dagar innan trafiken har återhämtat sig.

Londons näst största flygplats Gatwick har under veckan varit stängd i 32 timmar sedan drönare flugit över flygplatsens bansystem. Men sedan i fredagsmorse har man återigen öppnat flygplatsen som fortsatt kommer att drabbas av förseningar och inställda flygningar under flera dagar framöver.

Det första flygplanet som lyfte på fredagsmorgonen var en Boeing 737-800 från Norwegian med brittiska tomteturister som hade destination Rovaniemi i Finland.

Anledningen till att flygplatsen varit stängd sedan i onsdagskväll då de första drönarna syntes är att det under torsdagen siktats drönare nära flygplatsområdet och i en NOTAM varnar man piloter för en ökad risk för drönaraktiviteter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.