1 000 nya piloter behövs hos Turkish Airlines

Bildresultat för turkish airlines a321
Turkish Airlines Airbus A321. (Foto: John Taggart)

Istanbuls nya flygplats med det passande namnet Istanbul New Airport kommer göra det möjligt för Turkish Airlines att utöka sin kapacitet jämfört med dagens flygningar från Atatürk-flygplatsen, och för det beräknar flygbolaget att man kommer att behöva anställa 1 000 nya piloter under nästa år.

Istanbul New Airport invigdes i slutet av oktober i år och nu flygs det sporadiskt där. Men från den 1 januari år 2019 kommer all flygtrafik att flyttas till den nya flygplatsen från Atatürk vilket möjliggör för flygbolagen att utöka sin trafik till och från Istanbul.

Den nya flygplatsen har större kapacitet i förhållande till Atatürk-flygplatsen och den planerar det Istanbul-baserade Turkish Airlines att utnyttja. För att kunna göra detta har flygbolagets HR-avdelning beräknat att man kommer att rekrytera 1 000 nya piloter under nästa år. Dock tror avdelningschefen Abdulkerim Cay att det blir svårt att rekrytera 1 000 piloter under ett år.

Turkish Airlines kommer att ta emot 41 nya flygplan i närtid och dagens flygplansflotta på närmare 290 flygplan sysselsätter 4 518 piloter. Alla de nya piloterna kommer dock inte att flyga från Istanbul New Airport som är Turkish Airlines överlägset största bas. En del kommer att flyga från bolagets näst största bas, Ankara. Dessutom har Turkish Airlines tecknat ett avtal med den turkiska staten om att starta ett antal flygningar från semesterdestinationen Antalya och skapa en ”turisthub” där vilket check-in.dk. skriver.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.