Mycket easy för Åre Östersund

Bildresultat för easyjet a320
easyJet Airbus A320. (Foto: Aero Pixels)

Under den gånga helgen gick premiärturen för easyJets tredje direktlinje från Åre Östersund Airport. Det europeiska flygbolaget erbjuder nu även en smidig förbindelse från Bristol i sydvästra England direkt till hjärtat av Jämtland.

Jämtland Härjedalen med genuina naturupplevelser och vintersportaktiviteter blir nu ännu mer tillgängligt för britter då easyJet nu flyger från Bristol Airport på söndagar till och med 24 mars 2019. Sedan tidigare erbjuder easyJet två direktlinjer från London Gatwick samt Köpenhamn Kastrup till Åre Östersund.

”Vi är glada och stolta över att easyJet väljer att utöka med ytterligare en linje till Åre Östersund, vilket är ett positivt kvitto för flygplatsen och alla inblandade i besöksnäringen. Vintersäsongen 2017/2018 hade vi en ökning på hela 89 procent inkommande resenärer från England till vår flygplats, i jämförelse med säsongen innan”, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Den nya flyglinjen mellan Bristol och Åre Östersund flygs på 2 timmar och 40 minuter och trafikeras med Airbus A320-flygplan. easyJets flygplansflotta bestående av Airbus A319 och A320 är bland de yngsta i världen och för att fortsätta minska utsläppen satsar easyJet på ny teknik och nya flygplan. De fasar in den nya generationens flygplan Airbus A320neo och A321neo, som är upp till 15 procent mer bränsleeffektiva.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.