Drönare stänger storflygplats i London

Bildresultat för gatwick airport
London Gatwick. (Foto: Martin Roell)

En drönare ställer till det för Londons näst största flygplats Gatwick. Under onsdagskvällen tvingades man stoppa samtliga flygningar till och från flygplatsen på grund av drönaren och Gatwick är fortsatt stängd.

En drönare tvingades London Gatwicks flygplats att stänga under onsdagskvällen. Flygplatsen återöppnades under torsdagsmorgonen klockan 03.00 men stängdes ner kort därefter igen då drönare åter vistades över flygplatsen banområde. I skrivande stund är flygplatsen fortfarande stängd.

Flygplatsens operativa chef säger till The Telegraph att tilltaget från drönarpiloterna hittills har drabbats över 10 000 resenärer och flygplan som skulle landat på Gatwick har flugit till någon av Londons övriga fem flygplatser.

I nuläget finns det en prognos på att flygplatsen ska öppna klockan 14.00 lokal tid men då med följdförseningar som kan komma att pågå i flera dagar framöver.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.