Positivt för SAS i november

SAS-A320neo-1400x934.jpg
SAS Airbus A320. (Foto: SAS)

Under november minskade SAS kapacitet och trafik i enlighet med en planerad säsongsanpassning. Totalt reste 2,3 miljoner passagerare med SAS, en ökning med cirka 46 000 jämfört med november 2017. Samtidigt ökade kabinfaktorn och enhetsintäkten.

Till följd av SAS säsongsanpassning minskade bolagets trafik med 11 procent jämfört med oktober månad. Jämfört med november 2017 ökade däremot den reguljära trafiken med 0,8 procent samtidigt som kapaciteten var nästan oförändrad, vilket innebar att kabinfaktorn ökade med 0,4 procentenheter till 69,0 procent.

”Vi fortsätter anpassa vårt nätverk efter säsongsmässig efterfrågan och det ger resultat i form av fler passagerare, höjd kabinfaktor och ökad enhetsintäkt. Vi ser nu fram emot att göra ytterligare investeringar i kunderbjudandet under det kommande året, samtidigt som vi fortsätter resan mot en allt mer effektiv och hållbar verksamhet”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Under månaden ökade trafiken på de interkontinentala linjerna, samt på linjerna inom Skandinavien, samtidigt som den minskade något på europeiska linjer utanför Skandinavien, jämfört med samma månad föregående år. Inrikestrafiken i Norge, Danmark och Sverige minskade dock med 2,6 procent trots en ökning av trafiken med 3,8 procent jämfört med november år 2017.

I övrigt noterar SAS i novemberrapporten att man fram till den 6 december har installerat Wi-Fi på 42 flygplan och har nu 23 Airbus A320neo-flygplan i drift. Detta samtidigt som man fasar ut Boeing 737-flygplan, och nu främst -600 versionen som ska lämnat SAS flotta i slutet av nästa år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.