ScanBlu Airlines snart i luften

ScanBlu Airbus A321. (Foto: ScanBlu Airlines)

Ett nytt svenskt flygbolag med namnet ScanBlu Airlines börjar att bli verklighet. Flygbolaget har nu tagit emot sitt första flygplan, en Airbus, och planerar att flyga olika typer av charterflygningar vilket man även hade tänkt att göra den gångna sommaren.

ScanBlu Airlines är namnet på det senaste svenska flygbolaget. Scanblu väntar i nuläget på sin certifiering som flygbolag från Transportstyrelsen då man erhåller ett AOC, Air Operator Certificate. Men under tiden som man väntar så går planerna framåt och nu har Scanblu tagit emot sitt första flygplan, en Airbus A321-200 från leasingbolaget Castron.

Airbusen har fått den svenska registreringen SE-RAH och är en 14 år gammal Airbus A321 som senaste varit hos det ukrainska flygbolaget FANair som UR-CRI. SE-RAH kom till Stockholm Arlanda den 11 november och står nu på flygplatsen i väntan på att börja flyga för Scanblu Airlines. Scanblu Airlines planer på att börja flyga är dock något försenade. Man hade planer på att börja flyga redan den gånga sommaren med en Airbus A319 på uppdrag av grekiska Ellinair.

När man väl kommer igång med flygandet ska Scanblu främst ägna sig åt ACMI-flygningar åt andra flygbolag som exempelvis Ellinair. Flygbolaget hade även fått ett antal kontrakt för flygningar under sommaren i år förutom Ellinair, men inga av dessa flygningar blev av och det återstår att se om man kommer igång under nästa år. Scanblu Airlines startades år 2017 av Christian Tadjeran och ett team som  tillsammans har 150 års erfarenhet i flygbranschen uppbackade av investerare, vilket i alla fall på pappret låter som en bra grund.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.