Diamantglittrig Emirates-Boeing väcker debatt

Emirates glittriga Boeing 777. (Foto: Sara Shakeel)

Emirates twittrade ett inlägg med en bild på en Boeing 777 i helt glittrig dekor. Bilden har förbryllat och delat internet i frågan om bilden är riktig eller ej. Personen bakom bilden tar dock det hela med ro och även Emirates som tagit emot en del kritik för tilltaget. 

När passageraren Sara Shakeel lade ut bilden på en Boeing 777 från Emirates på sociala medier delades den och blev snabbt populär. När Emirates dessutom publicerade bilden på trippelsjuan på sitt officiella Twitter-konto så drogs det igång spekulationer om flygplanet faktiskt var målat i en diamantdekor.

Det hela visade sig dock vara en redigerad bild av Emiratespassageraren Shakeel som fick en uppgradera resa från Economy Class till Business Class som tack från Emirates. Internet hann dock fyllas av en hel del kommenterar där man trodde att bilden var riktig.

Exempelvis fick Emirates kritik för att man målade ett flygplan i diamantdekor när människor på jorden svälter och frågor om hur målningen påverkar aerodynamiken samt säkerheten för passagerarna ombord på flygplanet. Läs om fler reaktioner här.

Shakeel själv har tagit den oväntade uppmärksamheten med ro och lade ut ytterligare en bild till på trippelsjuan för att visa på att det var en riktig dekor, dock med glimten i ögat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.