Airbus sätter fart på A220-produktionen

Bildresultat för airbus a220
Deltas första Airbus A220 av totalt 75 som ska vara levererade år 2020. (Foto: Delta Air Lines)

Airbus vill öka produktionstakten av de tidigare Bombardier-flygplanet Airbus A220. Därför har den europeiska flygplanstillverkaren nu startat byggnationen av två nya byggnader i Mirabel som ska öka produktionstakten av A220-flygplan.

Redan när det bara var Bombardier som var ansvariga för A220-flygplanen ville man öka produktionstakten av flygplanet som tidigare hade namnet CSeries. Nu blir det verklighet med två nya byggnader på Mirabel-flygplatsen utanför Montreal där flygplanen tillverkas.

De nya byggnaderna ska kunna användas redan till våren nästa år och kommer ge extra kapacitet i slutstegen av produktionen enligt Flight Global. Förutom tillverkningen i Mirabel vill Airbus även starta en tillverkningslina i Mobile, Alabama där flygplanstillverkaren idag tillverkar Airbus A320-flygplan. Där ska byggnationer för A220-tillverkning sätta igång under nästa år.

Innan Airbus gav sig in i A220-projektet ville Bombardier kunna tillverka mellan 90 och 120 flygplan årligen år 2020, och idag är det en lång väg dit. Under 2017 levererade Bombardier endast 17 flygplan.

De nya byggnaderna i Mirabel och i Mobile ska öka produktionstakten på A220-flygplanen som ska börja levereras till två viktiga kunder, Air Canada och JetBlue inom kort. Även Delta Air Lines har en order på 75 A220-flygplan, men de tog emot sitt första flygplan i slutet på oktober i år, och planerar att ha ta emot samtliga 75 flygplan i slutet av år 2020. Något som just nu ser tufft ut för Airbus att klara med en produktionstakt som inte är i närheten av det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.