Norwegian lanserar ny linje till Sydamerika

EI-LNA_Boeing_B.787-8_Norwegian_(9523920911)
Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Wikimedia Commons)

Norwegian lanserar direktflyg mellan London Gatwick och Rio de Janeiro vilket blir bolagets första destination i Brasilien. Ökad tillgänglighet till Sydamerika gynnar även skandinaviska resenärer eftersom Norwegian har många linjer till London Gatwick för vidare förbindelse till både Buenos Aires och Rio de Janeiro.

Den 31 mars 2019 går det första flyget för Norwegian mellan London Gatwick och Rio de Janeiro. Den nya linjen kommer att trafikeras fyra gånger i veckan och har bra anslutningsmöjligheter med Norwegians flygningar från Stockholm Arlanda, Köpenhamn och Oslo.

”Rio de Janeiro har varit en efterfrågad linje som vi tror starkt på. Därför är det med stor glädje som vi lanserar vår första linje till Brasilien. Vi ser fram emot att göra Sydamerika ännu mer tillgängligt för resenärer från Europa men särskilt att kunna erbjuda brasilianarna billiga flygbiljetter till Europa”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian växer nu alltmer i Sydamerika och flyger sedan tidigare direkt mellan London Gatwick och Argentinas huvudstad Buenos Aires. På grund av en stor efterfrågan flyger Norwegian sedan den 3 december dagligen till Buenos Aires. I oktober började Norwegian flyga inrikes i Argentina och innan året är slut kommer Norwegian trafikera sex inrikeslinjer från Buenos Aires: Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche och Salta.

Norwegian kommer att trafikera sträckan London Gatwick – Rio de Janeiro fyra gånger i veckan, måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar med start 31 mars 2019. Linjen kommer att trafikeras av bolagets Boeing 787 Dreamliner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.