Norwegian byter ut Oakland och Fort Lauderdale

norwegian_long_haul_boeing_787_ln-lnd_23754442210
Norwegian Boeing 787-8. (Foto: Wikimedia Commons)

När sommartidtabellen tar sin början i slutet av mars nästa år byter Norwegian ut Oakland och Fort Lauderdale på sina flygningar från London till förmån för San Francisco och Miami.

Två sekundära flygplatser byts till två primära i ett försök att förbättra ekonomin på Norwegians långlinjer från London till Miami och San Francisco-områdena. Från den 31 mars år 2019 kommer Norwegian att sluta flyga till Fort Lauderdale och Oakland, de sekundära flygplatserna i respektive område, för att istället använda sig av de primära flygplatserna i Miami och San Francisco.

I den kommande sommartidtabellen kommer det norska lågprisflygbolaget att flyga dagligen mellan London Gatwick och Miami jämfört med dagens fyra avgångar per vecka till Fort Lauderdale. London Gatwick-San Francisco ska flygas fem gånger i veckan. Att Norwegian byter flygplatser innebär att man får mer direkt konkurrens från flygbolag som British Airways, Virgin Atlantic och United Airlines. Detta samtidigt som Norwegian vill förbättra ekonomin på de befintliga långlinjerna.

Norwegians danska kommunikationschef Andreas Hjørnholm säger till check-in.dk att det inte finns några planer på att byta flygplatser på bolagets övriga linjer från Europa till Miami och San Francisco-områdena. För Sveriges del innebär det att Stockholm Arlanda även framöver kommer att ha flygningar till Fort Lauderdale och Oaklands flygplatser. Norwegian har dock valt att tillfälligt stoppa flygningarna mellan Arlanda och Oakland sedan flygskatten introducerades, men linjen kommer troligtvis tillbaka under sommaren år 2019.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.