Icelandair stoppar köpet av WOW Air

Bildresultat för icelandair b757
Icelandair Boeing 757. (Foto: Adrian Pingstone)

Icelandair backar och kommer inte att köpa den isländska konkurrenten WOW Air då man själva inte är i stånd för att kunna genomföra köpet och uppfylla de krav som är satta till en extrabolagsstämma under fredagen. 

WOW Airs räddningsplan ser ut att gå i stöpet då Icelandairs köp av lågprisflygbolag inte blir av. Detta då Icelandair inte är i det skicket som krävs för att genomföra köpet, i alla fall enligt Icelandair själva.

Avblåsningen av köpet hänger enligt check-in.dk samman med att det inte varit möjligt att uppnå alla krav kring köpet innan Icelandairs extrabolagsstämma idag den 30 november. Icelandair skriver i ett pressmeddelande att både ledningen och styrelsen hos både Icelandair och WOW Air arbetat seriöst med projektet men att det nu inte blir av.

För WOW Air är detta bland det värsta tänkbara scenariot då ekonomin i flygbolaget är mycket dålig och under förra veckan lämnade man tillbaka fyra av 20 flygplan till respektive leasingbolag. I nuläget fattas det närmare 230 miljoner kronor i WOW Air och det är oklart om bolaget kommer att överleva Icelandairs stopp i köpplanerna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.