Dreamliner har taxat in byggnad på Arlanda

File:VT-ANE (14237269626).jpg
Air Indias Boeing 787 VT-ANE har taxat in i en byggnad på Arlanda. (Foto: Eric Salard)

En Boeing 787-8 Dreamliner från Air India har taxat in i en byggnad på Arlanda och enligt ögonvittnen fastnat med ena vingen i terminalens yttervägg.

En fem år gammal Boeing 787-8 Dreamliner från Air India landade på Arlanda kl 17.30 under onsdagskvällen efter en flygning från Delhi och vid taxningen till sin gate i F-piren körde flygplanet in med den vänstra vingen i en byggnad.

Enligt vittnesuppgifter på plats har vingen fastnat i byggnaden och på bilder från platsen syns hur den vänstra vingspetsen har gått emot vad som ser ut som en kontorsbyggnad. Det är i nuläget oklart vad som har orsakat incidenten och Swedavia håller på att undersöka saken.

Flygplanet, VT-ANE, skulle enligt tidtabellen återvända till Delhi som AI 168 klockan 19.45, men den flygningen är nu inställd.

En kommentar

  1. Internationellt sett så är ju Arlanda bara en liten storflygplats med inrikesflyg som en stor del av flödet. På en relativt liten yta trängs 3 landnings och startbanor och efterhand genom åren ett utökat terminalsbestånd. Det byggs o rivs hit o dit o förvirringen kan nog bli ganska stor då och då. Flygplatsområdet är med dagens trafik rättså snålt tilltaget. När den invigdes för snart 60 år sedan då var det ju ingen som visste
    något om kommande charterboomar eller lågprisflyg. Ändå har Arlanda varit förskonat från riktigt allvarliga olyckor förutom då Gottrörakraschen. En vinge som tar i en byggnad får ju räknas som en mindre allvarlig incident och dessutom i taxihastighet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.