Stabil passagerarökning för Norrköping

Tummen upp för Norrköping Airport. (Foto: Norrköping Airport)

Norrköping Airport fortsätter att öka antalet passagerare. I oktober månad blev ökningen blev 21 procent mot föregående år i en tid när många flygplatser i landet backar.

Även under oktober månad fortsatte passagerarantalet att öka på Norrköping Airport. Ökningen blev 21 procent till knappt 9 800 resenärer. Det är en stark höstmånad för flygresandet från Norrköping trots att flygresandet generellt i Sverige utvecklas svagare just nu. Swedavias 10 flygplatser tappade fyra procent inrikespassagerare under månaden medan antalet utrikespassagerare var samma som oktober förra året.

Under perioden januari till oktober har passagerarantalet på Norrköping Airport ökat med knappt 12 000 till 99 700 resenärer, vilket motsvarar en ökning med 15 procent. Samma siffror för Swedavia visar en ökning med två procent för utrikestrafiken och minus tre för inrikestrafiken.

”Nu har vi haft en kraftig ökning under de första tio månaderna vilket är väldigt glädjande med tanke på att de flesta flygplatser i övriga Sverige hackar ganska rejält i år”, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson. Hos oss ökar både chartertrafiken och den reguljära trafiken till München, avslutar Ola Matsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.